Anteryon

Medewerker Verhalen

Ik wilde heel graag werken in een hightech productieomgeving, dit maakt Anteryon voor mij de perfecte werkgever.

In 2017 ben ik bij Anteryon komen werken, ik was op zoek naar een organisatie met een technisch uitdagend product. Ik werkte destijds in een andere branche, hier was ik op uitgekeken. Toen ik de vacature bij Anteryon zag heb ik direct gereageerd. Mijn verwachtingen werden bij de eerste kennismaking al overtroffen door de complexe hightech producten die hier worden gemaakt. Ik ben gestart als Operator bij de assemblage en montage van de modules en sub-assemblies van optische encoders. De inwerkperiode was heel prettig, want ik werd heel goed in het team opgenomen. In korte tijd heb ik heel veel geleerd. Momenteel volg ik een LEAN Yellow Belt cursus, want ik merkte dat ik kennis mistte. Toen ik dit aangaf is deze cursus direct geregeld. Daar hou ik wel van, direct actie. Sinds december ben ik teamleader van de afdeling en ben ik verantwoordelijk voor een team van 6 collega’s. Zo snel kan het gaan bij Anteryon. Als jij laat zien dat je het in je hebt dan heb je volop kansen bij Anteryon. Mijn taken bestaan uit het plannen van alle werkzaamheden en het inzetten van mijn collega’s. Wat ik erg fijn vind is dat wij werken met kerntijden waarin je aanwezig moet zijn, dit maakt flexibele werktijden mogelijk. Voor de Productie moet ik de voorraden op peil houden en de alle productiestappen uitwerken. Dit laatste doe ik samen met een Factory Engineer. Goede communicatie is dan heel belangrijk, maar dat gaat hier vanzelf. Iedereen is heel vriendelijk en benaderbaar, elkaar helpen lijkt hier wel een tweede natuur bij iedereen. Ik stap hier net zo makkelijk bij R&D of bij de directie binnen als dat nodig is. Bij Anteryon leer je elkaar snel kennen tijdens onze maandelijkse borrel, deze organiseren wij in een café op Strijp-S.

– Brian, Teamlead Operator

Ik maak de vertaalslag tussen ontwikkeling en de productie.

Als Factory Engineer heb ik een heel mooie baan, ik ben namelijk verantwoordelijk voor de vertaalslag tussen afdeling Development & Engineering en de Assembly afdeling. Het is mijn taak om te begrijpen wat mijn collega’s van Development ontwikkelen, dit vergt goede communicatie en samenwerking. We ontwikkelen hier namelijk zeer complexe hightech componenten, modules en eindproducten. Denk hierbij aan systemen die optische metingen verrichten op nanometer niveau. Dit zijn altijd maatwerk systemen. Als ik weet wat alle producteisen zijn en welke assemblage technieken we gaan gebruiken zetten we de eerste prototype in elkaar. Dit verwerk ik in een gedetailleerde werkinstructie, welke ik overdraag aan mijn collega van de assemblage afdeling. Samen kijken we dan of alles duidelijk is en denken we na over de opstelling van het assemblage proces. Hoe gaan we alles afstellen, afregelen en testen? Dit gebeurt hier altijd in een heel prettige werksfeer, vriendschappelijk en informeel, zo werken wij hier bij Anteryon. Naast deze geplande zaken zijn er altijd issues die tussendoor komen die opgelost moeten worden. Dit is een heel uitdagend proces want de complexiteit is zeer hoog, en wij zijn ook afhankelijk van onze leveranciers. Bottlenecks die we aanzien komen communiceren we naar onze klant. Hiermee zijn we transparant en eerlijk waardoor er sterke samenwerkingen ontstaan, we zijn met zijn allen heel trots op onze klanten. Dat zijn vooraanstaande namen in de branche. Soms besef je het niet, maar blijkbaar doen wij met zijn allen iets heel bijzonders hier. Waarom hebben we hier anders klanten uit Zuid-Duitsland, Italië en andere delen van de wereld? Als ze dezelfde kennis dichter bij huis kunnen vinden deden ze dat wel!

– Bernardus, Factory Engineer

Tijdens mijn carrière bij Anteryon is de geboden vrijheid bepalend geweest voor mijn succes.

21 jaar geleden ben ik hier gestart, toen was dit nog Philips Optics. Sinds 2006 zijn wij Anteryon geworden. Mijn start was alles behalve vanzelfsprekend en ik zou hier nooit zover hebben kunnen komen als de cultuur anders was geweest. Verantwoordelijkheid, initiatief en vrijheid in ‘’ondernemend werken’’ zijn onze pijlers. Ik kwam hier namelijk binnen via het werkgelegenheidsplan omdat ik na een ongeval lang heb moeten revalideren. Er werd mij een dienstverband van een halfjaar in het vooruitzicht gesteld en ik startte op de orderdesk, hier zag ik grote verbeterpunten. Dit frustreerde mij dusdanig dat ik de afdeling opnieuw ben gaan indelen, dit resulteerde in een betere administratie en workflow. Doordat ik liet zien wat ik in huis had kreeg ik een vast contract aangeboden! Dit was een mooie opsteker. Naast mijn reguliere werk ben ik me gaan verdiepen in het product door te helpen in de productie. Mijn kennis groeide en ik ontdekte delta’s tussen afdelingen, mijn collega’s merkte dit op kreeg een functie bij Inkoop. Hier heb ik 3 jaar gewerkt en zodoende kon ik de samenwerking met leveranciers verbeteren. Na inkoop ben ik gaan werken op de afdeling Sales & Support in 2003, dit was tijdens de hoogtijdagen van de CD en DVD. Ik deed de verkoop voor Europa, Oekraïne, Rusland en Zuid-Amerika. Nu zijn wij als Anteryon systeem ontwikkelaar voor onze klanten waar een optisch component in zit. Ik ben als Account Sales Manager verantwoordelijk voor de verkoop van onze diensten bij o.a. Leica, Hilti en Sick AG. Tijdens mijn carrière bij Anteryon is de geboden vrijheid bepalend geweest voor mijn succes. Dat was toen en dat is nú nog zo. Als je hier een idee hebt en je kan dat onderbouwen met argumenten dan krijg je die vrijheid om dit te bewijzen. Mijn drive haal ik nog steeds uit mijn klantcontacten die gebaseerd zijn op partnership, wederzijdse waardering en respect.

– Peter, Account Sales Manager

Anteryon Hightech

“Ik ben trots dat ik hier werk!”

Het enthousiasme van  mijn collega’s maakt dat ik iedere dag met veel plezier naar Anteryon ga. Ik ben hier sinds maart 2018 werkzaam, maar het voelt als veel langer. Dat komt door de warme ontvangst van mijn collega’s, waardoor ik het gevoel kreeg er direct ‘’bij’’ te horen. Dit had ik op deze manier nog niet eerder meegemaakt. De afdeling Inkoop bestaat uit 3 collega’s waarmee we samen de operationele-, tactische- en strategische inkoop verrichten. Wij delen dezelfde visie en we willen dezelfde kant op en dat is heel fijn. Door de groei die wij nu doormaken zijn er voldoende uitdagingen hier. Wij houden continu onze processen, tegen het licht om te beoordelen of we nog slimmer en efficiënter kunnen werken en samenwerken. Vandaag zat ik nog bij een klant om hun productieproces te doorgronden, we hadden namelijk wat onregelmatigheden ontdekt. Bij Anteryon is dit mogelijk want je krijgt deze vrijheid in je functie. Als jij ziet dat er zaken niet goed lopen wordt er initiatief verwacht om dit aan te pakken en te verbeteren. Doordat dit mogelijk is bij Anteryon kun je echt relaties opbouwen om samen beter te worden. Inkoop is voor ons niet alleen ‘’best price’’, wij willen het beste product voor onze klanten! De verantwoordelijkheid die wij hierin krijgen is heel erg fijn.

Wat mijn werk hier nog meer zo mooi maakt? Dat is toch de hightech industrie waarin wij actief zijn. Wij werken voor aansprekende bedrijven zoals ASML, Thermofisher, Hella en Lely Industries. De lat ligt daarom altijd hoog omdat de producten of modules altijd maatwerk zijn voor één specifieke klant. Onze klanten eisen het beste, altijd. En wij leveren dat!

– Rudy, Initieel Inkoper

Vanuit een technisch oogpunt heb ik hier zeer grote uitdagingen, elke dag weer.

Dit is voor mij de reden dat ik hier sinds 2007 met zo ontzettend veel plezier werk. Als System Designer word ik vanaf het eerste contact met een klant betrokken bij een project. Dit kan zijn voor een haalbaarheidsstudie tot een designbeoordeling van een ontwikkelde module. Tijdens deze ontwikkelfases wordt er veel technische creativiteit van je verwacht en met name dit vind ik heel interessant. Ik moet rekening houden met alle specificaties, zoals de productiekosten, maar ook of iets maakbaar is. Maakbaar in kleine aantallen, of dat de module of sub-assembly seriematig geproduceerd gaat worden. Dit geldt voor de optische en mechatronische modules, maar ook voor de software en de hardware interfaces die nodig zijn om alles met elkaar te kunnen integreren. Om dit proces goed te kunnen doen weet Anteryon dat je een bepaalde mate van vrijheid nodig hebt in je functie. Die vrijheid tot technische verkenning is geweldig leuk, hier leer ik nog elke dag van. Op dit moment ronden we een geweldig project af voor een scanner voor Lely die zijn toepassing vindt in hun automatische melkmachines. Ik moet communiceren met onze klant, maar ook met mijn collega’s van projectleider tot de montage engineer. We kijken vanaf de prototype fase samen naar de productiemiddelen en -methodes. Welke stappen zijn er? Welke equipment en productietools hebben we nodig? Hoe gaan we testen, meten en analyseren? Dit soort zaken bespreek ik met mijn collega’s voordat Anteryon een product kan produceren. Dit vergt technische kennis, overzicht en communicatieve vaardigheden richting het team. Als je hier komt werken dan weet je dat je de diepte in gaat binnen een brede spectrum van optische en mechatronische vraagstukken. Welke engineer wil dit nou niet!?

– Rob, Optical System Designer